wat is loopbaanadvies

Wat is loopbaanadvies?

Loopbaanadvies is begeleiding bij het pad wat je afgelegt tijdens je werkzame leven. Onderweg kan het gebeuren dat er vragen ontstaan. Je kunt je gaan afvragen of je wel de juiste richting opgaat. Ook kunnen ontslag, reorganisatie, ziekte en andere omstandigheden er toe leiden dat je op een kruispunt terecht komt. Welke kant ga je dan op? Wanneer je een keuze gemaakt heb kan blijken dat de realiteit anders uit is gepakt dan je van te voren misschien had gedacht. Misschien heb je het gevoel gekregen dat je wel meer in je mars hebt, of zou je je voor kunnen stellen dat er andere banen zijn die meer plezier, uitdaging of voldoening zouden kunnen geven.

In dit soort situaties kun je vastlopen in het vinden van antwoorden op je (loopbaan) vragen. Een loopbaanadviseur kan je helpen deze antwoorden te vinden. Door even stil te gaan staan, te kijken waar je je nu bevindt, hoe je daar bent gekomen en waar je naar toe zou willen. Om vanaf daar de volgende stap in je loopbaan te kunnen zetten en je pad te vervolgen.

Wat levert loopbaanadvies op?

Wanneer je op zo’n kruispunt aangekomen bent, betekent dat vaak dat je geen (te weinig) plezier meer haalt uit je huidige werk. Dat kan een hoop onprettige gevoelens met zich mee brengen. Je kunt onzeker worden over jezelf en jouw toekomst. Ook kan het erg teleurstellend zijn als het werk niet geworden is wat je dacht dat het zou worden. Met tegenzin naar je werk te gaan kost een hoop energie. Ook je privéleven kan hieronder gaan leiden. Maar wat te doen om hieruit te geraken? Een loopbaanadviseur kan je helpen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Omdat je even de tijd neemt om volledig de aandacht op je zelf te richten zul je veel zelfkennis opdoen. Langzaam kun je een nieuwe toekomst voor je gaan zien. Dit geeft vertrouwen, rust en zin. Met een nieuwe routebeschrijving kun je weer gemotiveerd je pad vervolgen.

Samengevat levert loopbaanadvies je het volgende op:
• (zelf) vertrouwen
• Rust
• Motivatie
• Plezier
• Nieuwe kansen
• Zin

Hoe werkt loopbaanadvies?

Wanneer je besloten hebt om gebruik te willen maken van loopbaanadvies krijg je een loopbaanadviseur als persoonlijk begeleider. Het traject wat je aangaat kun je zien als een ontdekkingsreis. Door het gesprek aan te gaan, oefeningen te doen en testen te maken besteed je eerst veel tijd om jezelf beter te leren kennen. Eigenlijk is dit een bewustwordingsproces op weg naar nieuwe inzichten die je helpen om antwoorden te vinden op jouw vragen. Dit levert een hoop informatie op. Een loopbaanadviseur helpt je om deze informatie op waarde te schatten, om jezelf in een nieuw perspectief te zien en om je mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen. Uiteindelijk kom je tot een keuze en maak je een plan hoe je je nieuwe doelen en bestemmingen kunt bereiken.

Neem contact op met Kuylenburg Loopbaanadvies voor een gratis en vrijblijven kennismakingsgesprek.

kansen-op-de-arbeidsmarkt

Waar liggen de kansen op de arbeidsmarkt?

De kansen op de arbeidsmarkt zijn steeds aan verandering onderhevig. Hier volgt een kort overzicht van aan welke beroepen, in welke sectoren de grootste behoefte is. En juist waar de effecten van bijvoorbeeld de coronacrisis het hardst gevoeld worden.

Lees verder »
meer plezier in je werk

Plezier in je werk

Er zijn veel redenen om het niet naar je zin te hebben op je werk. Maar dus ook veel mogelijkheden om hier verandering in aan te brengen. In dit artikel worden de belangrijkste ingrediënten besproken om meer plezier in je werk te krijgen.

Lees verder »
CARRIÈRESWITCH maken

HULP BIJ CARRIÈRESWITCH

Ben je uitgekeken op je huidige werk, droom je al jaren van een compleet andere carrière, of heb je het idee dat het werk wat je nu doet niet helemaal bij je past? Dan is een carrièreswitch een goed idee!

Lees verder »